Голлівудський актор потрапив до українського підручника з всесвітньої історії

2202 0
Зображення актора наклали на фото під назвою «Обід на хмарочосі» 1932 року.
«Обід на хмарочосі» Фото: Вікіпедія

«Обід на хмарочосі» Фото: Вікіпедія

В українському підручнику з всесвітньої історії для учнів 10 класів знайшли фотографію з сумним канадським актором Кіану Рівзом. 

Зображення актора наклали на фото під назвою «Обід на хмарочосі» 1932 року. На «фотожабі» Кіану Рівз обідає разом з будівельниками. Знайти фотографію можна на 58 сторінці підручника. Мем помітив користувач Twitter під нікнеймом «Тремба».

Сам автор Ігор  Щупак пояснив, що канадського актора Кіану Рівза спеціально залишили на фото 1932 року, щоб перевірити уважність учнів.

«Обід на хмарочосі» зробили під час будівництва «Ар-Сі-Ей-Білдінг» у Рокфеллерівському центрі у Нью-Йорку. На фото 11 робітників, які сидять на балці та обідають на висоті у понад 200 метрів.

Додамо, що підручник випустили у 2018 році, автор книжки — Ігор Щупак, кандидат історичних наук, директор українського інституту вивчення Голокосту «Ткума» та директор музею «Пам'ять єврейського народу і Голокост в Україні».

Зазначимо, мем з Кіану Рівзом з'явився у 2010 році. Актора сфотографували, коли він їв сендвіч на лавці в парку. Фото стало популярним в інтернеті: користувачі, зокрема, «підсаджували» Кіану до різних героїв.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!