Голова Європарламенту пообіцяла швидко визнати Україну кандидатом у члени ЄС

1716 0
Також обіцяють докласти зусиль, аби відбудувати після війни українські міста та села, які зазнали нищівних ударів з боку агресора.
фото вру

фото вру

Європейський Союз офіційно та швидко обіцяє визнати Україну кандидатом у члени ЄС. Про це повідомила голова Європарламенту Роберто Метсола, яка прибула до Києва, під час брифінгу з головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком.

«По-перше, ми визнаємо зазіхання Росії на Україну, на її свободу та територію як зазіхання на цілу Європу, на той лад, який ми маємо у світі. Друге – Україну визнаємо кандидатом на вступ до ЄС офіційно та швидко, і це я обіцяю вам від Європейського парламенту», – каже вона.

Читайте також: Зеленський підписав заявку на вступ до Євросоюзу

Окрім цього, за її словами, докладуть усіх зусиль, щоб відбудувати після війни українські міста та села, які зазнали нищівних ударів з боку агресора.

Нагадаємо, що голова Європарламенту Роберта Метсола стала першим керівником інституту ЄС, що завітала до України з початку російського вторгнення. Євросоюз зобов’язався підтримати Україну і допомогти у відновленні після війни. Для цього створять спеціальний фонд. 

Україна подала заявку на членство в Європейському союзі за спеціальною процедурою. Президентка Європарламенту Роберта Метсола на позачерговій пленарній сесії, присвяченій війні РФ проти України, заявила, що Європейський парламент визнає європейську перспективу України та працюватиме над тим, щоб Україна отримала статус кандидата на членство. Президент Зеленський виступив онлайн на засіданні Європарламенту та наголосив, що Україна сьогодні довела свою силу, тому має повне право стати членом ЄС. 1 березня Європарламент рекомендував надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!