Європарламент рекомендував надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС

2448 0
Рішення проголосували абсолютною більшістю голосів.
Фото: Букви

Фото: Букви

Європейський парламент переважною більшістю голосів підтримав резолюцію, яка рекомендує державам-членам ЄС працювати над наданням Україні статусу кандидата на вступ. Резолюцію схвалили 637 євродепутатів, 13 виступили проти, та ще 26 утрималися. Про це повідомляє «Європейська правда».

Читайте також: «Доведіть, що ви з нами». Зеленському у Європарламенті аплодували стоячи

Зазначається, що затверджена резолюція засуджує війну Росії проти України, вимагає від РФ вивести всі свої війська з української території та вимагає від інституцій Євросоюзу працювати над наданням Україні статусу кандидата на членство у ЄС. Під час обговорення вторгнення Росії в Україну євродепутати висловили тверду підтримку України.

Водночас Європарламент не може приймати будь-яких рішень у процесі щодо статусу кандидата та вступу до ЄС. Такі кроки повністю у компетенції держав-членів ЄС.

Читайте також: Зеленський підписав заявку на вступ до Євросоюзу

Рішення Європарламенту є рекомендацією, а позиція – незмінною, адже упродовж багатьох років він рекомендує надати Україні статус кандидата та розпочати переговори про вступ.

Нагадаємо, що Україна подала заявку на членство в Європейському союзі за спеціальною процедурою. Президентка Європарламенту Роберта Метсола на позачерговій пленарній сесії, присвяченій війні РФ проти України, заявила, що Європейський парламент визнає європейську перспективу України та працюватиме над тим, щоб Україна отримала статус кандидата на членство. 

Президент Володимир Зеленський виступив онлайн на засіданні Європарламенту та наголосив, що Україна сьогодні довела свою силу, тому має повне право стати членом ЄС.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!