Головний стадіон Польщі назвуть на честь тренера родом зі Львова

878 0
Найбільший польський стадіон найменують на честь футбольного тренера Казимира Гурського.
Фото: besthqwallpapers.com

Фото: besthqwallpapers.com

Національному стадіону у Варшаві присвоять ім’я футбольного тренера, який народився у Львові – Казимира Гурського. Церемонія відбудеться у неділю, 10 жовтня під час футбольного фестивалю. Про це повідомляє Niezalezna.

«У 2014 році перед стадіоном з’явився пам’ятник, який нагадує про неймовірну історію Казимира Гурського. Цього року ми відзначаємо 100-річчя від дня народження видатного тренера. Разом із генеральним спонсором арени – «Польською енергетичною групою» ми вирішили назавжди пов’язати стадіон з легендою польського футболу», – повідомляє голова правління національного стадіону Влодзімеж Доля.

Казимир Гурський народився 2 березня 191 року у Львові. Мешкав у двоповерховому будинку на приблизно на місці теперішньоого ТЦ «Скриня». Навчався у львівській чоловічій гімназії імені Яна Козановського, нинішньому Львівському художньому ліцеї, що на вул. Хотинській,6. Саме тут розпочав свою футбольну кар’єру. Виступав за львівські команди РКС, «Спартак» і «Динамо». Після вимушеної еміграції у 1945 році перейшов до варшавської «Легії», де у 1953 році закінчив кар’єру футболіста.

У 1952 році закінчив тренерський курс у Вищій школі фізичного виховання у Кракові, а після завершення професійної кар’єри розпочав навчання. Він став тренером першої збірної Польщі у 1971 році, а в 1974 році збірна Польщі посіла третє місце на чемпіонаті світу. У 1972 році його команда завоювала золоту медаль на Олімпіаді.

За підсумками голосування найавторитетнішого тижневика «Piłka Nożna» отримав нагороду у категорії «Найкращий польський тренер XX століття»


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!