Головний вокзал Львова планують реконструювати

3849 0
У межах реконструкції планують, зокрема, перебудувати високі перони.
ФОТО: ТВОЄ МІСТО

ФОТО: ТВОЄ МІСТО

Залізничний вокзал у Львові стане доступнішим. Його планують реконструювати та підлаштувати до потреб людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Про це повідомили в «Укрзалізниці».

«Львівський вокзал є одним з пріоритетних обʼєктів із забезпечення безбарʼєрності для пасажирів, у тому числі для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Це особливо важливо зараз, коли Львів став одним з ключових медичних хабів країни. Щодня залізницею до Львова прибувають поранені військові та ветерани, що робить необхідним проєктування високих перонів», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Львів стане доступнішим. Що планують зробити в місті для інклюзивності

«Укрзалізниця» запросила проєктні та архітектурні організації на відкриту зустріч щодо початку проєктування реконструкції львівського залізничного вокзалу. 

Проєкт передбачає розробку документації щодо перебудови високих перонів та розміщення ліфтів для безперешкодного доступу до потягів і кімнат відпочинку, реставрації тунелів вокзалу тощо. 

Попередня реєстрація до 30 травня і є обов’язковою за посиланням.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv провело дискусію «Робочі місця і доступність. Чи готова Львівщина до повернення військових», під час якої учасники розповіли, як зміниться площа Ринок, що треба покращити з громадським транспортом та чи готові роботодавці працевлаштовувати людей з інвалідністю та чому нам потрібна карта доступності. Читайте за посиланням

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!