Голову сільради на Львівщині судитимуть за розтрату бюджетних коштів

12718 0
Окрім розтрати бюджетних коштів, голову сільради обвинувачують у службовій недбалості.
Фото умовне

Фото умовне

Голову сільради на Львівщині судитимуть за розтрату бюджетних коштів та службову недбалість. Про це повідомила поліція Львівської області. 

«У 2020 році голова однієї з сільських рад на Львівщині уклав з компанією-підрядником договір щодо проведення робіт з реконструкції школи. В подальшому в акти виконаних робіт, які підписав замовник, внесли неправдиві відомості щодо проведених робіт та використаних матеріалів. При цьому, компанії-підряднику перерахували кошти за нібито виконані роботи та нібито використані матеріали», – йдеться у повідомленні правоохоронців. 

Таким чином керівник установи завдав бюджету сільської ради витрат на 360 тис. грн. 

Чиновника судитимуть за ч.2 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ та ч.2 ст.367 (Службова недбалість) ККУ, завершене. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади, чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що раніше львівського бізнесмена та радника міністра фінансів Віталія Ломаковича затримали за підозрою у заволодінні 44 млн грн на будівництві військового ліцею у Червонограді.

Володимир Федорович

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!