Польські перевізники знову заблокували рух вантажівок через «Дорогуськ – Ягодин»

488 0
Планують пропускати одну вантажівку в годину.

У понеділок, 18 грудня, польські перевізники знову заблокували проїзд вантажівок через пункт пропуску «Дорогуськ – Ягодин». Про це повідомили у пресцентрі Державної прикордонної служби України.

«Сьогодні, після 15:00, польські перевізники розпочали акцію протесту на під’їзних шляхах до пункту пропуску «Дорогуськ – Ягодин». Про її початок інформація надійшла від Прикордонної варти Республіки Польща», – йдеться у повідомленні. 

Відомо, що організатори протесту планують пропускати лише по одному вантажному автомобілю на годину. Водночас інформують, що пропускатимуть транспортні засоби з вантажами безпекового, гуманітарного характеру та ті, які перевозять тварин, продукти, що швидко псуються тощо.

Руху автобусів перешкоджати не планують

Додамо, 11 грудня пункт пропуску «Ягодин – Дорогуськ» розблокували та відновили рух вантажівок. А вже 15 грудня окружний суд у Любліні скасував рішення мера гміни Дорогуськ про заборону збору перевізників перед перетином кордону в цьому місті. 

Читайте також: Як це – жити тиждень у вантажівці. Репортаж із заблокованого кордону

Нагадаємо, що з листопада на кордоні з Польщею ускладнений рух для вантажівок через страйк польських перевізників. Організатори протесту пропускають лиш по одному вантажному автомобілю на годину. Детальніше про те, що вимагають польські перевізники, читайте тут. Щоб вирішити цю проблему, 7 грудня Укрзалізниця почала відправляти до Польщі контрейлерний поїзд з вантажівками. Над проєктом компанія працювала два тижні. У складі поїзда 23 платформи, на які було завантажено 13 тягачів з напівпричепами. 

16 грудня стало відомо про третій випадок смерті українського водія з початку блокування українсько-польських пунктів пропуску.

Tvoemisto.tv також побувало на українсько-польському кордоні та поспілкувалося з водіями вантажівок, які застрягли в чергах. Детальніше читайте у матеріалі за посиланням.

Тетяна Дзяма

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!