Хор імені Григорія Верьовки заспівав гімн у Львові. Фото, відео

2448 0
Артисти відправляються у турне Європою.
Фото: Іван Станіславський

Фото: Іван Станіславський

У Львові артисти Національного академічного хору імені Григорія Верьовки виконали гімн України. Колектив виїжджає з туром по Європі, аби підтримати рідну країну на культурному фронті.

Зі слів директора-розпорядника хору Ігоря Куриліва, сьогодні ми є свідками того, як повторюється історія.

«Як бачимо, історія має властивість повторюватися. Колись Симон Петлюра відправив у Європу хор славетного Олександра Кошиця, й артисти зробили свою роботу. Ми сподіваємося, що сьогодні як дипломати нашої держави в духовному сенсі цього слова зможемо показати в Європі, що ми не тільки нашими збройними силами рятуємо державу, а ми ще духовно можемо засвідчити світові, що Україна насправді велика культурна нація», – сказав він.

Національний заслужений академічний український народний хор України імені Григорія Верьовки - це український професійний хоровий колектив, заснований 11 вересня 1943 року у Харкові. При хорі є творча лабораторія з аутентичного виконання народної пісні, фольклорна група, яка систематично записує і розшифровує народні пісні, організовує серії самостійних концертів.

Хор Верьовки гастролював у Мексиці, Канаді, Франції, Швейцарії, Росії, Білорусі, Польщі, Німеччині та низці інших країн світу, він традиційно є учасником великих українських державних заходів. Має багато національних і міжнародних відзнак. 

Фото Івана Станіславського


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!