Хорватське місто Пула-Пола стало 21 містом-побратимом Львова

1003 0
Львів має 21 місто-партнер у різних країнах світу.
Фото умовне

Фото умовне

Львів та хорватське місто Пула-Пола підписали угоду про співпрацю між містами. Документ своїми підписами скріпили міський голова Львова та мер міста Пула-Пола Філіп Зорічіч.

«Ми є друзями і тепер будемо продовжувати нашу співпрацю. Ми пам’ятаємо схожі події в своїй історії. Тому раді, що зможемо допомогти вам. І дякуємо, що відчуваємо себе у вас прийнятими, як друзі. Тому основний меседж сьогодні – це дружба, дружба між Пулою і Львовом», – зазначив Філіп Зорічіч.

Присутня на підписанні угоди Надзвичайний і Повноважний посол Хорватії в Україні Аніца Джамич повідмила, що впевнена, що Україна досягне свого членства в Європейському Союзі.

«Європейська спільнота колись давно починалася як проєкт миру. Але через 30-40 років ми забули про це. Втім, тепер ми повертаємося до свого коріння, і тепер для мене Європейський Союз має інше значення», – додала пані посол Хорватії.

Читайте також: Данське місто Орхус стало двадцятим містом-побратимом Львова

Водночас Львів має 21 місто-партнер у різних країнах світу: Баня-Лука, Будапешт, Вільнюс, Вінніпег, Вроцлав, Краків, Кутаїсі, Лодзь, Люблін, Перемишль, Пловдів, Рішон Ле-Ціон, Рочдейл, Ряшів, Тбілісі, Фрайбург, Ченду, Канни, Вюрцбург, Орхус і відтепер Піла-Пола.

Нагадаємо, що цьогоріч Україна вперше за двадцять років долучилась до заходів з нагоди Дня Європи. Це свято традиційно 9 травня відзначається в Європейському Союзі та інших країнах на знак миру та єдності на континенті.

Для довідки

У Пулі-Полі народився австрійський ерцгерцог із династії Габсбургів, політик, дипломат, поет, полковник Легіону Українських січових стрільців Вільгельм Франц Йозеф Карл фон Габсбург-Лотаринзький відомий також як Василь Вишиваний, ім'я, яке йому дали українські вояки під час Першої світової війни. Його вважали одним з неофіційних претендентів на український трон у разі утворення монархічного ладу.

Пула-Пола є членом Європейської мережі міст, що мають римське спадщини - "Euromed Heritage". Ця мережа сприяє співпраці між римськими містами у Європі, а також вивченню та збереженню культурної спадщини римського періоду.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!