Як у Львові відзначили День Європи. Фото, відео

1318 0
Цьогоріч Львівщина разом вперше відзначає День Європи з країнами європейського континенту.

Цьогоріч Україна вперше за двадцять років долучилась до заходів з нагоди Дня Європи. Це свято традиційно 9 травня відзначається в Європейському Союзі та інших країнах на знак миру та єдності на континенті.

З нагоди Дня Європи над Львівською ОВА та львівською Ратушею замайоріли прапори України та Європейського Союзу. Участь у заході взяли представники влади, військових та силових структур, дипломатичних установ, громадських інституцій, а також міжнародних спільнот. 

Діти з обласних шкіл створили експозицію із прапорів різних європейських країн, у центрі якої розмістили прапор України.

Також на площі Ринок під час заходу духовий оркестр «Львівські фанфари» виконав дві композиції – Гімн України та Гім Євросоюзу. 

Фото і відео: Твоє місто

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав указ про святкування в Україні Дня Європи 9 травня. Він також подав законопроєкт про те, щоб зробити  8 травня Днем памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!