Хто дозволив зрізати дерева на Пекарській і чи можна було цього уникнути

2534 0
На вулиці Пекарській зрізали 47 дерев. По завершенню ремонту на вулиці мають висадити 57 нових дерев та 1 995 кущів.
фото олександри сладкової/фейсбук

фото олександри сладкової/фейсбук

Цього тижня на вулиці Пекарській зрізали майже 50 дерев. Там триває ремонт на відрізку від вул. Шімзерів до вул. Тершаковців. У ЛКП «Львівавтодор» пояснюють, що дозвіл на зрізання дали у міській раді Львова, перед тим дерева обстежили. Зрізають хворі і також здорові, які потрапляють у «зону проведення ремонту».

Чому зрізали дерева і чи можна було цього уникнути, під час стріму на Тvoemisto.tv розповіли директорка ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстеферова і заступник дитектора ЛКП Євген Калитич.

Читайте також: Що насправді відбувається на вулиці Пекарській і як тут рятують від зрізання три старих дерева

Євген Калитич каже, що підрядник виконує всі роботи відповідно до проєктно-кошторисної документації. Перед тим, як розпочати зрізку, дерева обстежили.

«Коли був готовий ескіз вулиці, то виїздила екологічна служба міської ради, робили технічний огляд. Є дерева, які можуть не попадати під виконання робіт, але є вражені хворобами. На них управління екології ставило мітки, що треба замінити. На місці старих дерев проєктант мав би запропонувати нові дерева. 47 дерев йде на знесення», – каже він.

У ЛКП «Львівавтодор» запевняють, що підрядник зрізає дерева відповідно до затверджених і підписаних комісіями документів. Після того, як є готовий проєкт реконструкції дороги, дерева обстежує управління екології і природних ресурсів ЛМР.

«Вони дають технічний акт на знесення дерев, які потрапляють під ремонтні роботи і на ті, які хворі. В акті підписуються керівники обласного управління екології, підрядник, замовник, голова управління екології міської ради. Це рішення приймають на основі проєктного рішення», – пояснює Євген Калитич.

Він також говорить, що, коли здорові дерева потрапляють у «зону робіт» своєю розвиненою кореневою системою, то вони однаково загинуть. Дерева, які не підлягають знесенню, захистили від пошкодження.

Уникнути зрізки було неможливо, – продовжує він. На вулиці проходять багато комунікацій, водопровід, мережі ПАТ Львівгаз, зміщувати їх не можна.

«Це капітальний ремонт вулиці, дорога не матиме зміни параметрів, вона буде у тих межах, як є. Ми не можемо перемістити водопровід. Водяні труби мають бути віддалені від проїзної частини. Якщо буде прорив, то дорогу доведеться розривати», – додав він.

Оксана Єстеферова каже, що згідно з проєктом, на вулиці мають висадити 57 нових дерев та 1 995 кущів. Озеленять вулицю по завершенні всіх будівельних робіт.

 

Нагадаємо, ремонту на вул. Пекарській проводить ТзОВ «Вельт Капітал», вони запропонували найнижчу ціну - 109,4 млн грн.  У планах на вулиці Пекарській, від вул. Тершаковців до вул. Мечникова та Шімзерів, організувати велосмугу, велодоріжку та окремі паркувальні лоти. Також тут висадять чотири десятки дерев. Під час реконструкції на Пекарській також планують облаштувати вуличні меблі – лавки, урни для сміття, вуличні стільці, велопарковки та велостійки.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!