Чи будуть зміни до мобілізації. Пояснення

2340 0
Мобілізація відбувається з урахуванням необхідності людей, яких треба призвати для виконання тих чи інших завдань.
Фото: ukrmilitary.

Фото: ukrmilitary.

Секретар РНБО Олексій Данілов запевнив, що попри заклик військового командування до президента України дозволити мобілізовувати більше людей на війну, змін до мобілізації не відбудеться. Про це він повідомив в етері «Українського Радіо». 

«Змін до мобілізації не треба очікувати. Наша мобілізація почалася 24 лютого 2022 року. В перший день початку військової агресії були прийняті всі відповідні рішення Верховним Головнокомандувачем Збройних сил України, було проведено засідання РНБО, потім Верховна Рада проголосувала всі відповідні нормативно-правові акти, зокрема, що стосуються мобілізації», - пояснив Олексій Данілов.

Читайте також: Військовий комісар з Львівщини пояснив, чому повістки вручають у громадських місцях

За його словами, мобілізація відбувається з урахуванням необхідності людей, яких треба призвати для виконання тих чи інших завдань. Однак Данілов не заперечує, що додатковий призов може відбутися, але відповідно до затверджених 24 лютого 2022 року норм.

Нагадаємо, що в Україні діє закон «Про військовий обов'язок і військову службу», який вирізняє різні категорії громадян в залежності від військового обов’язку. Зокрема, є призовники, військовозобов’язані, військовослужбовці, особи, які перебувають в резерві та ті, що підписали контракт про військову службу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!