Україна виготовляє іграшки для РФ. Скандал у соцмережах

1582 0
Виробники кажуть, що не змогли відмовитися від російського ринку через «коротку сезонність бізнесу та через конкуренцію з китайськими виробниками».
Фото: Фото із соцмереж

Фото: Фото із соцмереж

На фабриці ялинкових прикрас, що на Київщині виготовляли іграшки з символікою російської армії. Скандал у мережі розгорівся після того, як один з відвідувачів, який прийшов на фабрику на екскурсію опублікував фото ялинкових прикрас із триколором та символікою ЗС Росії, інформує ВВС Україна.

Читайте також: Чому серед найпопулярніших в Україні Youtube-відео немає українських і чи можна це змінити

Сьогодні, керівництво фабрики випустило окрему заяву від імені виконувача обов'язків голови правління Павла Гукасова. Він каже, що «весь тираж ліквідовано», і просить вибачення. За його словами, ситуація взагалі стала можлива через те, що компанія активно працює на зовнішніх ринках, а «історично склалося так, що одним з ринків збуту продукції була Російська Федерація».

Гукасов переконує, що від ринку не змогли відмовитися через «коротку сезонність бізнесу та в боротьбі за ринок з китайськими виробниками». А через економічну кризу і карантин «замовлення від російської сторони» залишались без уваги прямого керівництва.

«Ця конфліктна ситуація дала мені поштовх до зміни налаштувань системи і надалі всі замовлення будуть безпосередньо проходити цензурний та етичний контроль», –  пообіцяв він.

І додав, що поділяє обурення громадськості. Втім, користувачів соцмереж це виправдання, схоже, не задовольнило. Під постом за кілька годин вже майже сотня обурених коментарів.

Клавдіївська фабрика ялинкових прикрас, що на Київщині, заснована у 1948 році. Іграшки з Клавдієво продають в Німеччині, Швейцарії, Австрії, Франції, Італії, Литві, Латвії, США, Грузії.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!