Ілон Макс планує збудувати в Україні наземну станцію Starlink

1056 0
Перша наземна станція покращить якість супутникового інтернету в Україні.
Фото: sts.sumy.ua

Фото: sts.sumy.ua

Ілон Макс планує збудувати в Україні після війни наземну станцію Starlink, щоб якість супутникового інтернету у наших містах була кращою. Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації.

На сьогодні Мінцифри відстежує наявність та якість інтернету в різних регіонах України з допомогою компанії Speedtest by Ookla, яка надала свій доступ до даних спідтестів у реальному часі з ресурсу speedtest.net. У час війни така інформація допомагає оперативно реагувати на проблеми зі зв’язком.

Читайте також: Львівщина отримала упутникові тарілки Starlink від Ілона Маска

Також через Ookla ми отримуємо дані про показники якості інтернету від Starlink.  

«З них зрозуміло, що якість інтернету від Starlink на сході України гірша, ніж на заході. Це можна пояснити тим, що на території України немає власної наземної станції Starlink. Найближчі станції — у Польщі, Литві та Туреччині», – додають у міністерстві.

Нагадаємо, що перша партія станцій супутникового зв’язку Starlink від компанії Ілона Маска прибула в Україну 28 лютого. Проєкт Starlink створила компанія SpaceX Ілона Маска. Це супутникова система, завдяки якій можна отримати доступ до інтернету у важкодоступних куточках Землі. Starlink не залежить від традиційної інтернет-інфраструктури, тому його не можна легко відключити. Він більш стійкий до кібератак, тому в умовах війни потрібен Україні. Напередодні очільник Мінцифри звернув увагу Маска на війну в Україні та російську агресію і закликав надати Україні можливість користуватися супутниковим інтернетом Starlink.

Після цього мільярдер, засновник компаній «SpaceX», «PayPal», Neuralink і The Boring Company, генеральний директор «Tesla Inc.» Ілон Маск висловив підтримку Україні. «Україно, тримайся сильною», – написав він у своєму Twitter.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!