Україна

Імпорт зерна з України призупиняє ще одна країна

646 0
Напередодні імпорт заборонили Польща та Угорщина.
Фото: REUTERS/Dado Ruvic

Фото: REUTERS/Dado Ruvic

Братислава тимчасово зупиняє імпорт зерна та іншої агропродукції з України. Про це заявив прем’єр-міністр Словаччини Едуард Гегер, пише «Радіо Свобода». 

«Словаччина тимчасово припинить імпорт зернових та інших обраних продуктів з України. Сьогодні робоча група буде збиратися на цю тему. Результати будуть опубліковані», – написав він у Facebook.

Зазначимо, що першою таке рішення прийняла Польща 15 квітня, аргументуючи це необхідністю «захистити польський аграрний сектор». До переліку заборонених продуктів увійшли зернові, молоко, яйця та м'ясо птиці.

Читайте також: Львівські фермери почнуть вирощувати нові культури через окупацію південних регіонів України 

Вслід за Польщею рішення про тимчасову заборону імпорту агропродукції з України задля захисту інтересів місцевих виробників ухвалив уряд Угорщини. У повідомленні йшлося, що продовження нинішніх ринкових процесів завдасть настільки серйозної шкоди сільському господарству Угорщини, що необхідно вжити надзвичайних заходів, щоб їх зупинити.

Додамо, що Єврокомісія чекає від Польщі та Угорщини пояснень причин заборони імпорту українського зерна. Єврокомісія перебуває в контакті з державами-членами, які призупиняють імпорт української сільськогосподарської продукції, а також з українською владою, щоб сформувати чітке уявлення щодо ситуації. Так, вони отримали листа від п’яти країн, які межують з Україною, де вони висловлюють занепокоєння торговельними умовами з Україною та просять розглянути якісь заходи. Що стосується законодавчої бази, торговельна політика – це ексклюзивна компетенція рівня ЄС. 

«Маємо розуміти, на якій підставі ці країни запроваджують такі заборони на імпорт, щоб мати можливість давати більш чіткі відповіді», сказала представниця Єврокомісії з питань сільського господарства й торгівлі Міріам Феррер.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!