Угорщина слідом за Польщею тимчасово заборонила імпорт агропродукції з України

1154 0
Обмеження імпорту до Угорщини діє до 30 червня 2023 року.
Фото: delo.ua

Фото: delo.ua

Уряд Угорщини слідом за Польщею ухвалив рішення тимчасово заборонити імпорт агропродукції з України задля захисту інтересів місцевих виробників. Про це повідомив міністр сільського господарства країни Іштван Надь, пише 24.hu. 

У повідомленні йдеться, що продовження нинішніх ринкових процесів завдасть настільки серйозної шкоди сільському господарству Угорщини, що необхідно вжити надзвичайних заходів, щоб їх зупинити.

За словами міністра, з практикою виробництва, яка більше не дозволена в Європейському Союзі, і, як наслідок, має надзвичайно низьку собівартість виробництва, українське сільське господарство, маючи повні можливості безмитної та вільної торгівлі, почало експортувати на європейський ринок, крім зерна та олійних культур, велику кількість птиці, яєць і меду, що унеможливило продаж для вітчизняних і центральноєвропейських фермерів.

Читайте також: Львівські фермери почнуть вирощувати нові культури через окупацію південних регіонів України

«Обмеження імпорту до Угорщини є тимчасовим і діє до 30 червня 2023 року, що може бути достатнім для вжиття суттєвих і тривалих заходів ЄС, перегляду повного безмитного характеру українських товарів і функціонування солідарної системи. Суб’єкти сільського господарства очікують від Європейського Союзу справедливих ринкових умов для європейського сільського господарства», – заявив Іштван Надь.

Нагадаємо, що польський уряд вирішив заборонити імпорт зерна та іншої сільськогосподарської продукції з України, щоб захистити польський аграрний сектор. До переліку заборонених продуктів увійшли зернові, молоко, яйця та м'ясо птиці. Раніше повідомлялося, що міністри сільського господарства України та Польщі у понеділок зустрінуться на території Польщі для підписання угоди щодо подальшого експорту українського зерна, що спричиняє значне невдоволення польських фермерів.

 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!