Інспекторки прикордонної служби організували схему переправляння ухилянтів за кордон

1709 0
За свої послуги особи отримували 6 тис. доларів США.
Фото: спеціалізована прокуратура

Фото: спеціалізована прокуратура

На Львівщині викрили незаконний канал переправлення потенційних призовників за кордон. Так, протиправну схему налагодили 25-річна інспекторка прикордонної служби, 41-річна інспекторка митного посту Львівської митниці, а також 33-річний мешканка Мостисьок, які шукали охочих уникнути мобілізації та потрапити до країн Євросоюзу. Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

За свої послуги вони отримували 6 тис. доларів США та обіцяли не вносити відомості про перетин кордону до відповідних баз даних.

Читайте також: На Львівщині виявили понад 160 ухилянтів від мобілізації

Учора, 26 травня, зловмисників затримали «на гарячому», коли ті отримували від «клієнтів» частину хабарів.

Їхні дії кваліфікували за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Наразі спецпрокурори вирішують питання про оголошення їм підозри. Фігурантам загрожує 10 років позбавленні волі.

Читайте також: У Львові чоловік за 7 тисяч доларів переправляв ухилянтів за кордон

Нагадаємо, 22 лютого президент України видав Наказ Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України «Про призов резервістів на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період». Призову підлягатимуть резервісти від 18 до 60 років. Це будуть як офіцери так і рядовий, сержантський склад.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!