В Україні призивають резервістів, а загальної мобілізації наразі не буде

1961 0
Скоро також пройдуть навчальні збори резервістів системи тероборони.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський призиває резервістів. Потреби у загальній мобілізації поки що немає, про це він наголосив у своєму зверненні до українців.

«Мною, як Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України, видано указ про призов резервістів в особливий період. Йдеться виключно про громадян, зарахованих до оперативного резерву. Маємо підвищити готовність українського війська до всіх можливих змін в оперативній обстановці», – сказав він під час відеозвернення.

Зазначимо, що незабаром також пройдуть навчальні збори резервістів системи тероборони і відбудеться запуск «програми економічного патріотизму». 

Читайте також: Путін доручив ввести в ОРДЛО російські війська

«Це стимули для залучення коштів населення у бізнес та банківську систему. Зниження ПДВ на бензин та дизель. Це дозволить знизити ціни на заправках», – додав.

Нагадаємо, що увечері 21 лютого Путін визнав так звані Л/ДНР, а 22 лютого він надав дозвіл на використання армії на Донбасі. Після визнання Росією самопроголошених республік президент України Володимир Зеленський виступив зі зверненням, у якому заявив, що Україна кваліфікує такі дії як порушення суверенітету та територіальної цілісності, однак хоче миру та надіється на підтримку партнерів.  

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!