Компанія, яка зводить одну з комунальних шкіл у Львові, готова інвестувати у ще одну

2796 0
З переможцем архітектурного конкурсу уклали угоду, наразі відбувається проєктування.
фото: лмр

фото: лмр

У Львові на вулиці Героїв Крут триває будівництво комунальної школи за кошти інвестора – Resident Development. Він також готовий інвестувати в школу в районі Під Голоском. Наразі відбувається проєктування. Про це повідомив у коментарі Tvoemisto.tv заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

В районі Під Голоском є відведена земельна ділянка під будівництво школи. На початку року виконком видав містобудівні умови та обмеження на ці проєкти на земельній ділянці площею 2,2 га. Попри те, що заклади будують за кошти інвесторів, вони будуть комунальними.

Найкращий проєкт школи і дитсадка обирали на Всеукраїнському архітектурному конкурсі. Переможцем стала команда львівських архітекторів Guess Line Architects, які проєктували Меморіал Героїв Небесної Сотні у Львові.

«З переможцем конкурсу уклали угоду, наразі відбувається проєктування. Resident Development готові долучитися до фінансування цього будівництва. Однак фінансування залежить від багатьох обставин. Цей район є непростий. Такі питання ми виносимо на розгляд ініціативної групи і мешканців Під Голоском. З цього приводу було обговорення з громадянами, але тоді було багато питань, тому питання забудови ЖК зі школою та садком ми перенесли, тоді і вирішиться, як місто буде залучене до фінансування школи», – зазначив Любомир Зубач.

Читайте також: У Голоско збудують багатоквартирний ЖК з підземним паркінгом

Як раніше уточняв головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, школа і садок будуть комунальними. Новозбудована школа вміщатиме 18 класів (450 учнів), дошкільний заклад розрахований на 70 місць. На території освітнього комплексу облаштують спортивну зону з різними майданчиками, басейн та укриття. Містобудівні умови та обмеження отримало львівське комунальне підприємство «Рембуд», що зареєстроване на вулиці Дністерська у 2002 році. Керівником є Олег Поліщук.

Resident Development паралельно розвивають й інші будівельні проекти. Зокрема, такі житлові комплекси: Five address, Novo residence, Central Park, Аlex residence, Kelly Holl, Cesar, Family Holl. За даними аналітичної системи YouControl, Будівельна компанія ТзОВ «Резидент Девелопмент» існує з 2013 року. Власником компанії є львів'янин В'ячеслав Чепіль. Йому також належить благодійна організація «Благодійний фонд «Країна дитячих мрій».

Нагадаємо, що у 2021 році у Львові обрали переможців Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на найкращу проєктну пропозицію загальноосвітньої школи та дошкільного навчального закладу на території житлового району Під Голоском. Загалом район Під Голоском у Львові перепланують. Тут хотіли об'єднати дитсадки з початковими школами та суттєво збільшити озеленення. У районі мало би бути 7 закладів дошкільної освіти, а також 3 школи, розраховані на 1700 учнів. Попередньо місто призупинило видачу містобудівних умов та обмежень на нове будівництво у тому мікрорайоні, доки не будуть забезпечені належні об'єкти інфраструктури.

Наталія Вареник

_____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!