Іще одна країна закликає закрити небо над Україною

1599 0
Парламент у заяві висловлює тверду підтримку Україні, її захисникам та народу у боротьбі проти російської агресії.
Фото:REUTERS/Tim Reichert

Фото:REUTERS/Tim Reichert

Сейм Латвії ухвалив рішення, в якому закликає країни ООН негайно домовитися про заходи щодо створення безпольотної зони над Україною, щоб уберегти життя людей. Так, у заяві «Про запровадження безпольотної зони над територією України та заходи з обмеження російської агресії», підготовленій комісією із закордонних справ, наголошується, що безпольотна зона над Україною необхідна також для гарантування безпеки українських атомних станцій. Про це пише Delfi, повідомляє «Європейська правда».

Парламент у заяві висловлює тверду підтримку Україні, її захисникам та народу у боротьбі проти російської агресії, а також підтверджує непохитну підтримку Латвією суверенітету та територіальної цілісності України.

Читайте також: Винищувачі для України. У США назвали заяву поляків необгрунтованою

Сейм посилається на резолюцію президента України Володимира Зеленського від 28 лютого, де він просить оголосити повітряний простір України безпольотною зоною. Депутати зазначають, що російські агресори використовують на території України дедалі більш нелюдську тактику та зброю, атакуючи цивільних осіб, і зараз ведуться масові бомбардування цивільних об'єктів.

Сейм нагадує про ухвалену 2 березня Генеральною асамблею ООН резолюцію про агресію Росії проти України та заяву Міжнародного суду ООН 16 березня з вимогою до Росії зупинити вторгнення в Україну. Депутати також закликають вжити заходів, щоб якнайшвидше забезпечити на території України безпечні гуманітарні коридори, а демократичні країни закрити свій повітряний простір і порти для російських літаків і суден.

Читайте також: «Ми не здамося». Зеленський процитував Черчилля перед британським парламентом 

Також парламент Латвії закликає країни НАТО та Європейського союзу посилити підтримку України, поставляючи військове екіпірування та зброю, щоб захистити її територію від агресії. Парламент закликає ЄС посилити санкції проти Росії, доки вона не припинить агресію проти України та не виведе свої війська з її території. У резолюції наголошується, що санкції мають бути застосовані і до Білорусі, яка є причетною до війни Росії проти України.

Нагадаємо, що раніше у четвер аналогічне рішення із вимогою закрити небо над Україною ухвалив Сейм Литви. Минулого тижня резолюцію із закликом до ООН закрити небо над Україною схвалив парламент Естонії. Водночас США передадуть Україні системи протиповітряної оборони для протистояння російській агресії. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!