Київ

Іспанія готова долучитися до відновлення об’єктів критичної інфраструктури столиці

589 0
Насамперед йдеться про відновлення у сфері надання енергетичних, транспортних та комунальних послуг.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Іспанія готова долучитися до відновлення об’єктів критичної інфраструктури столиці. Деталі співпраці обговорили під час зустрічі заступника голови КМДА Миколи Поворозника із представницею Уряду Іспанії – заступницею міністра зовнішньої торгівлі та інвестицій Ксіаною Мендез, передає пресслужба КМДА.

«Під час зустрічі іспанці висловили готовність взяти участь у відбудові столиці через масштабні проєкти. Йдеться про декілька стратегічних секторів, зокрема у сфері надання енергетичних, транспортних та комунальних послуг. Зокрема й про інвестування розвитку електротранспорту у столиці», – розповів Микола Поворозник.

За словами представників делегації, деякі напрями можна буде відновити силами приватних компаній. Восени вони планують повернутися до України з розширеною делегацією у складі приватних компаній для вивчення інвестиційних можливостей.

Читайте також: посольство Японії в Україні переїхало в історичну будівлю початку 20 століття

Як зазначив заступник голови КМДА, сьогодні все актуальнішою стає мотивація бізнесу до його залучення в Україну для відновлення держави, створення гарантій для роботи іноземних інвесторів під час війни та доведення нормативної бази щодо іноземного співробітництва до міжнародних стандартів.

Додамо, у рамках співпраці, Київ висловив готовність в обміні досвідом у реабілітації військових і цивільних. Йдеться не лише про фізичну реабілітацію після поранень, а й про психологічну – військових після полону, цивільних дітей та дорослих, які пережили окупацію, наприклад тощо.

Раніше столиця Словаччини – Братислава, пообіцяла Києву допомогу у налагодженні роботи реабілітаційного центру для військових, окрім цього місто передасть 25 міських автобусів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!