ІТ-фахівці зможуть викладати у школах під наглядом викладачів

1271 0
Наставником має бути керівник закладу освіти або його заступник.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Відтепер IT-спеціалісти без досвіду викладання можуть пройти інтернатуру в школі під наглядом педагога та стати викладачем навчального закладу. Про це повідомили у Міністерстві цифрових трансформацій. 

ІТ-спеціалісти викладатимуть під наглядом, а це означає, що за інтерном закріплюється певний викладач. 

Читайте також: У Львові за програмою «Інтелект» навчаються учні 19 шкіл. Що це означає

Відповідно до положення, педагогом-наставником має бути керівник закладу освіти або його заступник. Крім того, за таку роботу передбачена доплата.

Також зазначимо, що упродовж року фахівець може сформувати та розвинути необхідні навички для навчання дітей та отримати можливість викладати у школі.

Додамо, що Міністерство освіти вважають, що в Україні недостатньо кваліфікованих вчителів із математики та інформатики. Це призводить до зниження загальної якості математичної та STEM-освіти в Україні загалом. 

Читайте також: У Львові оголосять архітектурний конкурс на комунальну школу на Щурата

Нагадаємо, що у львівських навчальних закладах за інноваційною освітньою програмою «Інтелект України» навчаються учні 19 шкіл. Таким чином, у таких класах хочуть модернізувати початкову систему освіти, щоб там навчалися обдаровані діти за спеціальною програмою.

Навчання в таких класах поєднує використання новітнього обладнання, вміння працювати в команді, при цьому вчителі залучають різні інтерактивні завдання, які можуть зацікавити учнів.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!