Від сьогодні змінюється порядок реєстрації транспортних засобів. Що це означає

4184 0
Алгоритм реєстрації транспортного засобу при купівлі-продажу авто тепер буде інший.
Фото: Сьогодні

Фото: Сьогодні

Одразу дві постанови Уряду №1019 та №1299, які вносять зміни в процедуру реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, набувають чинності сьогодні, 14 грудня. Про це повідомили у пресслужбі МВС України.

«Перша зміна стосується дослідження транспортного засобу, яке проводить Експертна служба МВС. Воно виокремлюється з процедури реєстрації в сервісному центрі МВС. Це не означає скасування. Тепер його треба проходити до звернення за послугою реєстрації і перереєстрації»,  — розповів заступник очільника ГСЦ МВС Володимир Баранець.

Читайте також: Отримати посвідчення водія відтепер можна за спрощеною процедурою

Це виокремлення дозволяє надалі проводити реєстраційні дії з транспортним засобом онлайн за допомогою двох смартфонів чи комп’ютерів — власника і покупця.

Алгоритм реєстрації транспортного засобу при купівлі-продажу авто тепер такий: спочатку потрібно звернутися в Експертну службу МВС, отримати висновок про ТЗ.  Потім власник та покупець або їхній представник звертаються у Сервісний центр МВС і проводять перереєстрацію ТЗ. Це можна буде зробити і онлайн.

Нагадаємо, що із грудня для українців відбудеться низка змін у нарахуванні пенсій, субсидій тощо. Детальніше про всі зміни читайте тут.

Ольга Коваль

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!