Із Львівщини планують запустити нові потяги до Польщі

1806 0
До кінця року запустять одне із залізничних сполучень до Польщі.
Фото: УЗ

Фото: УЗ

До кінця року на Львівщині планують запустити залізничне сполучення Хирів – Старжава – Санок. Поїзд курсуватиме щоденно, а митне оформлення та паспортний контроль проводитимуть на пункті пропуску «Смільниця – Кросценко».

«До запуску сполучення вже все готово – інфраструктура, митний перехід, є прикордонники, немає лише потягів. Зараз ведуться перемовини з польськими компаніями, які готові надати сам поїзд», – повідомив у коментарі Tvoemisto.tv заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко.

Загалом сполучення Хирів – Старжава – Санок має бути з подальшим виходом на місто Краків. Крім того, наступного року планується запуск залізничного сполучення на ділянці Хирів – Нижанковичі – Перемишль та будівництво колії 1435 мм до міста Самбір.

Читайте також: На Львівщині запрацює новий пункт пропуску для автомобілів

«Щодо сполучення Хирів – Нижанковичі – Перемишль, то також немає потягів і не відкритий пункт пропуску, хоча інфраструктура вже готова. Я думаю, що десь в січні-лютому новий пункт пропуску відкриють, зокрема для легкових автомобілів, вантажний і залізничний, і потяг курсуватиме», – зазначив він. 

Додамо, що залізнична інфраструктура на дільниці держкордон – Нижанковичі – Хирів – держкордон (Смільниця), з колією шириною 1435 мм, може використовуватись польськими залізничними перевізниками для міжнародних перевезень.

Читайте також: Якими потягами дістатись до Львова, щоб пересісти на новий потяг до Варшави. Перелік рейсів

Нагадаємо, 15 жовтня зі Львова до Варшави вирушив перший потяг після 18-річної перерви. Час у дорозі становить близько 9 годин. Детальніше про курсування потягу, читайте тут.

Також цьогоріч на Львівщині планують прокласти євроколію від Рави-Руської до смт Брюховичів. У майбутньому цей маршрут повинен сполучати залізницею Львів та Варшаву для пасажирських перевезень.

Антоніна Костик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!