У неділю почне курсувати потяг Львів–Варшава. Як він їздитиме та скільки коштують квитки

36313 0
Зі Львова до Рави-Руської треба заплатити від 124 до 167 гривень.
Фото з Telegram-каналу Максима Козицького

Фото з Telegram-каналу Максима Козицького

У неділю, 15 жовтня, почне курсувати потяг Львів-Варшава через Раву-Руську. Про це повідомили у пресслужбі «Укрзалізниці». 

«Нам знадобилося понад 6 місяців на реалізацію цього проєкту, зокрема на узгодження всіх деталей з польською стороною та відкриття пункту пропуску. Відтепер ще 10 населених пунктів України отримають залізничне сполучення з Варшавою та Любліном», – зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Як курсуватиме

Наразі маршрут працюватиме у пересадковому форматі на станції Рава-Руська, що на Львівщині. Тут пасажири здійснюватимуть зручну пересадку з поїзда української ширини колії (1520 мм) на поїзд європейської  колії (1435 мм) і зворотно.

Перевізник зазначає, що розклад руху поїздів розроблений таким чином, щоб без зайвих пересадок охопити залізничним сполученням з Варшавою та Любліном не лише Львів, а й Івано-Франківськ, Стрий, Коломию, Калуш, Моршин, Брюховичі та Жовкву. Пасажири з інших міст України зможуть скористатися пересадкою у Львові.

Де придбати квитки і яка вартість

Дізнатися розклад руху та придбати квитки можна у мобільному застосунку Укрзалізниці. Квитки доступні у чат-ботах та на сайті Укрзалізниці, а також у міжнародних касах вокзалів.

Щодо вартості квитків, то за проїзд зі Львова до Рави-Руської треба заплатити від 124 до 167 гривень. А з Рави-Руської до Варшави квиток коштує у межах 1 068 – 1 190 грн.

Читайте також: Львівський залізничний вузол переформатують як європейський 

Нагадаємо, раніше у коментарі Tvoemisto.tv заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко казав, що минулого року від Рави-Руської до кордону з Польщею відремонтували колію і вокзал, а також відкрили митний пост.  Також цьогоріч на Львівщині планують прокласти євроколію від Рави-Руської до смт Брюховичів. У майбутньому цей маршрут повинен сполучати залізницею Львів та Варшаву для пасажирських перевезень.

Польська залізнична компанія отримала дозвіл на запуск потягів по рейсу Варшава-Гребенне-Рава-Руська з подальшою пересадкою до Львова у червні цього року. 

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!