На правах реклами

Кабінет, прибудова та колишня жіноча гімназія. Що можна приватизувати у Львові

2331 0
Шукаєте приміщення для бізнесу? Один з варіантів вигідної інвестиції — приватизація державного чи комунального майна. На балансі у держави та органів місцевого самоврядування є чимало об’єктів нерухомості, які не використовуються. І щоб вони не втрачали з часом своєї цінності, а навпаки — приносили дохід у бюджети, такі об’єкти виставляють на приватизацію на онлайн-аукціони «Прозорро.Продажі».

Міська рада Львова зараз шукає нових власників для двох приміщень у різних мікрорайонах міста. Ще одну будівлю у центрі пропонує приватизувати Фонд державного майна України.

Що доступно для приватизації у Львові просто зараз

У Личаківському районі міста, на вулиці М. Туган-Барановського, 30, пропонують приватизувати кабінет з окремою вбиральнею загальною площею майже 15 квадратних метрів. Об’єкт розташований на першому поверсі житлового будинку, має окремий вхід з двору. Стартова вартість на онлайн-аукціоні в системі «Прозорро.Продажі» — 675,2 тис. гривень.

Ще два варіанти нерухомості під приватизацію у Львові розташовані в історичному центрі міста, у Галицькому районі.

Нових власників шукають для комунального приміщення у прибудові подвір'я на вулиці Вірменська, 29. Житловий будинок за цією адресою, зведений у XVIII столітті, — пам'ятка архітектури місцевого значення. Але об’єкт приватизації не є його складовою. Це нежитлове приміщення на першому поверсі з окремим входом площею менш як 5 квадратних метрів. Стартуватиме вартість на електронних торгах з 312,1 тис. гривень.

А на проспекті Тараса Шевченка, 9, практично у центрі Львова, можна приватизувати будівлю державної власності загальною площею майже 1400 квадратних метрів. Йдеться про цегляний триповерховий будинок ХІХ століття, який теж є пам’яткою архітектури місцевого значення. Колись там була жіноча гімназія, а донедавна — інститут банківської справи. Об’єкт під’єднаний до електромережі та системи центрального опалення, газифікований, наявне водозабезпечення та каналізація. Технічний стан — задовільний. Стартова вартість складає 11,7 млн гривень.

Онлайн-аукціони в системі «Прозорро.Продажі» відбудуться 19 січня. Цінові пропозиції від потенційних власників прийматимуть до 18 січня. 

Які переваги системи «Прозорро.Продажі»

Приватизація державної та комунальної нерухомості в час війни — це можливість, зокрема, фінансувати й потреби наших військових. Адже кошти від приватизації державного майна надходять до державної казни, а покупка комунального майна підсилює місцеві бюджети.

Якщо говорити цифрами, то від початку повномасштабного вторгнення органи місцевого самоврядування на Львівщині провели 124 аукціони з малої приватизації та заробили до своїх бюджетів майже 212 млн гривень.

Брати участь в е-аукціонах можуть фізичні та юридичні особи, а за оновленнями на ринку об’єктів приватизації можна стежити у телеграм-каналі ФДМУ, на сторінці ФДМУ у Facebook та на сторінці Прозорро.Продажі у Facebook.

 

*Цю статтю створено завдяки підтримці американського та британського народів через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Управління закордонних справ, Співдружності та розвитку (UKaid). Погляди авторів, висловлені у цих публікаціях не обов’язково відображають погляди USAID, уряду США, UKaid або уряду Сполученого Королівства.

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!