Кабмін не змінюватиме модель карантину на травневі свята

1443 0
Однак українцям варто проявити відповідальність і уникати масових скупчень.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Модель адаптивного карантину в Україні не буде змінюватися на травневі свята. Однак українцям варто проявити відповідальність і уникати масових скупчень. Про це на своїй сторінці в Фейсбук зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: Рада церков Львова надала рекомендації щодо святкування Вербної неділі і Великодня

«Наближаються важливі для українців свята, і важливо, щоб радість від їх святкування не затьмарила зростання захворюваності. Уряд не буде на травневі свята змінювати модель адаптивного карантину, оскільки він демонструє свою дієвість: цього тижня з «червоної» зони вже вийшли Чернівецька та Одеська області, де стабілізувалася динаміка захворюваності», – зазначив Денис Шмигаль.

За його словами, наступного тижня до них можуть приєднатися ще кілька областей. Він також додав, що уряд цього тижня обговорював питання дотримання карантину з представниками Всеукраїнської Ради Церков.

нагадаємо, В Україні не передбачають додаткових обмежень на період Великодніх свят, проте Міністерство охорони здоров’я закликає дотриматися норм, зазначених в постанові про карантин. По-перше, відвідувати громадські місця лише в масках, які закривають рота і носа, по-друге, дотримуватися дистанцій у 1,5 м. Також чітко прописано розмір площі і кількість осіб, яка може перебувати, в тому числі і в храмі – це одна людина на 4 кв. метри.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!