Кабмін схвалив концепцію нової школи: 12 класів та більші зарплати вчителям

3109 0
Сьогодні на засіданні Уряду Лілія Гриневич, міністр освіти і науки України представила пропозицію щодо подальшого реформування загальної середньої освіти на період до 2029 року, а також низку інших документів, які на роки вперед визначатимуть розвиток освіти і науки нашої держави.

Про це йдеться у повідомлення на офіційному сайті міністерства.

«Щоб забезпечити нові результати навчання, допомогти нашим дітям успішно обирати профіль подальшого навчання та напрямок свого життєвого розвитку нам потрібна 3-річна профільна школа, тобто 12 рік» – зазначила Лілія Гриневич. За її словами,  українська школа не реформувалася більше 50 років, тому зміни критично необхідно.

Читайте також: Приватні школи Львова: чи справді платна освіта завжди краща?

Ознайомитися з текстом оновленої Концепції реформи загальної середньої освіти можна за посиланням: «Нова українська школа».

Також серед сьогоднішніх рішень Уряду – постанова про підняття оплати праці вчителів на два тарифних розряди,  як зазначив прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Завдяки цьому рішенню та підвищенню мінімальної зарплати удвічі, в середньому зарплата вчителів у 2017 році збільшиться на 50%.

Читайте також: Вчителям піднімуть зарплату майже на 2 тисячі гривень

Опублікувала Оксана Щобак

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!