Кабмін вніс до Верховної Ради законопроєкт про мобілізацію. Що про це відомо

2977 0
Раніше Генштаб запропонував мобілізувати додатково 450-500 тисяч людей.
Умовне фото

Умовне фото

У понеділок ввечері, 25 грудня, стало відомо, що Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт про мобілізацію. Інформація про це зʼявилась на сайті ВР. 

Наразі тексту документа немає у доступі.

Однак наразі законопроєкт не означає, що зміни у мобілізації відбудуться. Документ ще будуть обгорювати у профільному комітеті.

Додамо, сьогодні зранку голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що Кабмін повинен 25 грудня подати у Раду законопроєкт про мобілізацію. Окрім того, він зазначив, що військове керівництво країни внесло запит про мобілізацію 500 тисяч військових.

Читайте також: «Чомусь коментуємо дії ТЦК, а не відсутність черг під військоматами»

За його словами, алгоритм роботи не змінився: військове командування внесло запит, а уряд розробляє правила. 

Нагадаємо, раніше Генштаб запропонував мобілізувати додатково 450-500 тисяч людей. Коштуватиме це державі 500 мільярдів гривень. 

Також напередодні міністр оборони Рустем Умєров заявив, що його відомство готує «матрицю відповідальності, або матрицю мобілізації». Детальніше про те, які зміни можуть відбутися у мобілізації читайте тут.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!