Кабмін змінив правила перетину кордону для водіїв автобусів та вантажівок. Кого вони стосуються

1673 0
Зміни необхідні через міжнародні безпекові вимоги.
Фото умовне

Фото умовне

Уряд вніс зміни до постанови №57 «Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України». Це збільшує кількість водіїв, які можуть перетинати кордон для супроводу транспортного засобу, інформують у Львівській ОВА.

«Тепер перевізники зможуть реєструвати на один виїзд вантажівки до двох водіїв, автобуса – до трьох», – зазначив начальник управління транспорту та звʼязку ЛОВА Степан Рудницький.

Додамо, інціатрором змін стало Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. Раніше правила перетинання державного кордону в умовах воєнного стану передбачали можливість виїжджати з країни однією вантажівкою лише одному водію. Для автобусів ця кількість складала максимум два.

Читайте також: В Україні хочуть змінити правила мобілізації. Хто може вручати повістки

Через це могли бути порушені обов’язкові міжнародні вимоги, які визначають необхідну кількість водіїв залежно від тривалості та кілометражу маршруту. Йдеться як про потребу відпочинку водія та дотримання норм праці, так і про безпеку водія та пасажирів.

Нагадаємо, в Україні діє воєнний стан і загальна мобілізація. У зв'язку з цим, військовозобов'язані чоловіки не можуть виїжджати за кордон, але є певні винятки. 

Перетинати кордон можуть українці до 18 років, а також після 60 років. Не стосуються обмеження і громадян від 18 до 60 років, які постійно проживають в іншій країні та мають відповідні відмітки в паспорті про це. Законом заборонено виїжджати студентам, аспірантам та докторантам, навіть на навчання за кордоном. 

Тетяна Дзяма
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!