Канада передасть Україні 39 сучасних бронемашин

2061 0
Окрім бронемашин, Збройні Сили України отримають шість камер високої роздільної здатності для безпілотників Bayraktar.
ФОТО: defence-ua

ФОТО: defence-ua

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про фіналізацію угоди з передання Україні 39 броньованих машин бойової підтримки. Про це повідомляє Європейська правда.

«Легкі броньовані машини, які ми будемо направляти в Україну, є вкрай ефективними. Ми просто раді, що допомагаємо, і продовжимо вивчати можливості й реагувати на запити», – сказав прем'єр-міністр. 

Читайте також: Канада вводить нові санкції проти росії і білорусі

Як пояснили в уряді Канади, броньовані машини, які передаються Україні, раніше призначались для канадських збройних сил. Водночас ці поставки будуть компенсовані. Транспортні засоби, які отримає українська сторона, обладнані туреллю і 25-міліметровою гарматою. 

Очікується, що вони прибудуть в Україну цього літа після того, як українські військові пройдуть необхідне тренування. Окрім бронемашин, Збройні Сили України отримають шість камер високої роздільної здатності для безпілотників Bayraktar.

Нагадаємо, Канада на рік скасувала усі мита на українські товари.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!