Канада вводить нові санкції проти росії і Білорусі

1236 0
Також, забороняється торгівля низкою товарів розкоші між Канадою та Білоруссю.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

27 червня, Канада оголосила про запровадження додаткових санкцій проти фізичних та юридичних осіб, пов’язаних із оборонним сектором росії та Білорусі. Про це повідомляє «Європейська правда». 

Читайте також: Зеленський запровадив санкції проти путіна

Під санкції потрапили шість фізичних та 46 юридичних осіб, пов’язаних із оборонним сектором росії. А також 13 урядовців, двоє представників силового сектору і дві компанії з Білорусі. Обмеження стосуватимуться і 15 громадян України, що підтримують російську окупацію. Уряд Канади також вдасться до кроків для протидії діяльності російської дезінформаційної та пропагандистської машини, яку контролюють високопосадовці Кремля.

Прем’єр-міністр Канади Джастіна Трюдо також анонсував «додаткові та негайні кроки» для заборони експорту в росію певних передових технологій, що можуть посилити російський оборонний сектор – зокрема квантових комп’ютерів та відповідного програмного забезпечення й матеріалів. Аналогічна заборона також вводиться і щодо Білорусі. 

Читайте також: Посли ЄС затвердили шостий пакет санкцій проти росії. Що він передбачає

Крім того, забороняється торгівля низкою товарів розкоші між Канадою та Білоруссю. Канадський прем’єр також підтвердив введення санкцій проти російського золота та часткову заборону його імпорту.

Нагадаємо, що через введення міжнародних санкцій росія позбулась можливості постачання великої номенклатури товарів військового, подвійного та цивільного призначення. Щоб обійти санкції, російські агенти налагоджують канали контрабанди, які проходять, зокрема, територією Грузії. При цьому представники грузинських спецслужб отримали вказівку від політичного керівництва не перешкоджати діяльності контрабандистів.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!