Канада визнала геноцидом дії росії проти українців

1054 0
Палата громад парламенту Канади визнала злочини рф в Україні геноцидом.
Пам

Пам'ятник Шевченку у зруйнованій Бородянці на Київщині/Фото: Дмитро Ларін

Палата громад Канади одноголосно ухвалила постанову про офіційне визнання дій росії на території України геноцидом. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: «Будемо громити». Арестович сказав, коли ЗСУ зможуть перейти у контрнаступ

«Зважаючи на значну кількість явних свідчень систематичних і численних воєнних злочинів та злочинів проти людяності, вчинених проти українців збройними силами рф за вказівкою президента Володимира Путіна та членів російського парламенту... Палата громад Канади визнає, що рф чинить геноцид проти народу України», – йдеться у повідомленні.

У заяві зазначено, що оосія скоїла низку воєнних злочинів на території України. Серед них масові звірства, систематичні випадки умисного вбивства українських цивільних, осквернення трупів, примусове переміщення українських дітей, катування, фізичні ушкодження, психічні ушкодження та зґвалтування.

Нагадаємо, що на засіданні парламент Естонії заслухав виступ глави делегації українського парламенту Олени Шуляк, після чого одноголосно ухвалив заяву про військові злочини і геноцид росії в Україні. Водночас геноцид українського народу визнала й Латвія.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!