Чарльз ІІІ вперше звернувся до британців після смерті королеви Єлизавети ІІ

1368 0
Король також оголосив свого сина новим принцом Уельським.
Фото: 24smi.org

Фото: 24smi.org

Старший син королеви Великої Британії Єлизавети ІІ Чарльз (Карл ІІІ) ввечері 9 вересня виступив з першим зверненням до нації та Співдружності після смерті своєї матері. По це повідомляє НВ з посиланням на виступ британського короля.

Читайте також: Померла королева Великої Британії Єлизавета ІІ

Зі слів спадкоємця престолу, королева Єлизавета II була джерелом натхнення і прикладом для нього та всієї королівської родини, а смерть Її Величності глибоко оплакується. Він зазначив, що «любов, захоплення і повага», які викликала королева, стали характерною рисою її правління, і монархиня «поєднувала ці якості з теплотою, гумором і безпомилковою здатністю завжди бачити в людях краще».

Чарльз ІІІ поновив обіцянку все життя служити своєму народу та наголосив, що підтримуватиме конституційні принципи, які «лежать в основі нашої нації». Він також сказав, що коли королева зійшла на престол 70 років тому, Британія та світ ще переживали втрати та наслідки Другої світової війни.

«За останні 70 років ми спостерігали, як наше суспільство стає однією з безлічі культур і релігій. Державні інститути також змінилися. Але, незважаючи на всі зміни та виклики, наша нація і велика родина королівств [Співдружності], чиїми талантами, традиціями та досягненнями я так невимовно пишаюся, процвітали. Наші цінності залишилися і мають залишатися незмінними», – заявив Чарльз III.

Також він зауважив, що приступивши до обов’язків монарха, він вже не зможе приділяти так багато часу благодійності, проте додав, що ця робота триватиме «в надійних руках інших».

Король оголосив, що його син і спадкоємець принц Вільям отримує титул принца Вельського. Чарльз III також згадав принца Гаррі і Меган Маркл, які «продовжують будувати своє життя за кордоном», і висловив їм свою любов.

Читайте також: Ліз Трасс призначили прем'єр-міністеркою Великої Британії

Новий король додав, що розраховує на люблячу підтримку своєї дружини, королеви-консорта Камілли, і закінчив промову особистим зверненням до «любої мами»:

«Ви вирушаєте в останню велику подорож, щоб возз'єднатися з моїм любим покійним татом, і я просто хочу сказати: дякую. Дякую за вашу любов і відданість нашій сім'ї та сім'ї народів, яким ви так віддано служили всі ці роки…», – сказав Чарльз ІІІ.

Зазначимо, 8 вересня королева Великої Британії Єлизавета ІІ, яка обіймала престол 70 років, померла у віці 96 роів у своїй шотландській резиденції Балморал.

Чарльз ІІІ буде офіційно проголошений британським королем 10 вересня.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!