Ліз Трасс призначили прем'єр-міністеркою Великої Британії

1338 0
Вона замінить на посаді Бориса Джонсона, який оголосив про відставку в липні.
Фото: Фокус

Фото: Фокус

Сьогодні, 5 вересня, міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс перемогла на виборах лідера Консервативної партії та стане новим прем'єр-міністром. Вона стане третьою жінкою, яка очолить уряд Великої Британії в історії. Результати виборів були оголошені в понеділок на з'їзді партії. 

Читайте також: Джонсон у Києві оголосив про виділення 54 млн фунтів стерлінгів військової допомоги Україні

Трасс у фінальному турі виборів перемогла колишнього міністра фінансів Ріші Сунака. Вона набрала 81 326 тисяч голосів членів партії, а Сунак – 60 399 голосів. 

Зазначимо, Ліз Трасс замінить на посаді Бориса Джонсона, який оголосив про відставку в липні. 

Нагадаємо, ексглава британського уряду Борис Джонсон оголосив у липні, що йде у відставку з поста лідера Консервативної партії. Раніше навколо Джонсона виникало чимало скандалів. Наприклад, один із них стосується вечірок за участю членів уряду, які вони влаштували у 2020-2021 роках, коли у Великій Британії були жорсткі карантинні обмеження.



 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!