Картини львівського митця експонуватимуться в Нью-Йорку

1406 0
Упродовж 12 червня – 4 вересня в українському музеї Нью-Йорка «The Ukrainian Museum, New York» експонуватиметься виставка львівського митця, члена Національної спілки художників, заслуженого діяча мистецтв України Ореста Скопа – «Козак Мамай».
фото: lvivexpres.com

фото: lvivexpres.com

Про це повідомили у департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації.

Із трьохсот полотен Козака Мамая на виставці до уваги відвідувачів представили 23 картини. У кожному творі – цікавий новий підтекст: любов, час, космос, війна, трипільська культура.

За козацький образ митець взявся після 10-го класу, понад 30 років тому. Із часом Орест Скоп обдарував свого Мамая новими символами. Це не просто відхід від усталеної іконографії, а її збагачення, надзвичайно чутлива інтерпретація теми, данина часові, в якому ми живемо.

Довідка. Орест Скоп - видатний український діяч та меценат народився 5 липня 1952р. у Львові. Починаючи з 1982р., працює над циклом «Козак Мамай» із 300 картин, присвячених пам’яті сліпих кобзарів, розстріляних радянською владою у 1934р. в околицях Харкова.
Автор та співавтор понад 20 музейних інтер’єрів та експозицій.
Працює у галузі художнього проекту, архітектури та станкового живопису. 
Учасник виставок в Україні та за її межами. Твори зберігаються в музейних та приватних збірках багатьох країн світу.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!