Кав’ярню у центрі Львова оштрафували за незаконну прибудову до пам’ятки архітектури

3049 0
ТзОВ «Віденська кав'ярня» встановило незаконну на терасі склопакети, з допомогою яких фактично створили незаконну прибудову в приміщенні пам'ятки архітектури.
Фото: лмр

Фото: лмр

ТзОВ «Віденська кав'ярня», чий заклад розташований на просп. Свободи, 12, оштрафували на 170 тис. грн за встановлення склопакетів на терасі. Таким чином тераса стала незаконною прибудовою до приміщення пам’ятки архітектури. 

Джерело: Департамент містобудування ЛМР

«На початку січня 2024 року Львівська міська рада підписала Постанову про фінансові санкції за порушення закону «Про охорону культурної спадщини». За цією постановою, відомий львівський заклад «Віденська кав'ярня» оштрафовано на 170 тисяч гривень. Причина – «умисне доведення кав'ярні, яка є пам'яткою архітектури, до руйнації», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: У центрі Львова відновили 100-літню браму. Фото до і після

Зазначимо, що приписом управління охорони історичного середовища ЛМР ці склопакети повинні були демонтувати, проте згодом власник закладу оскаржив його у суді. Так він домігся перемоги у першій та апеляційній інстанції, та вже Верховний суд скасував попередні рішення та повернув справу на повторний розгляд. 

Нагадаємо, що у Львові мешканці замінили сецесійну браму на звичайні пластикові двері, та міська влада не може нічого з цим вдіяти.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!