Керівник Львівської ОВА погодив проєкт реконструкції вулиці Шевченка, яка вартуватиме 237 млн

3633 0
Йдеться про відрізок від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної.
Вулиця Шевченка/Скріншот із відео

Вулиця Шевченка/Скріншот із відео

Керівник Львівської ОВА Максим Козицький погодив реконструкцію вулиці Шевченка, а саме відрізок від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної, яку подала Львівська міськрада. Про це стало відомо з його розпорядження. 

Відтак ремонт вартуватиме 237 млн 694 тис. грн, з яких наразі використали вже 141 млн 98 тис. грн. Виключно будівельні роботи обійдуться у 189 млн 210 тис. грн. Реконструювали 11 тис. 676 м² вулиці і зробили це за 3,4 місяці. Наразі витратили вже 141 млн 98 тис. грн. 

Контролюватиме виконання ухвали заступник голови Львівської ОВА відповідно до розподілу функціональних обов’язків. Проте про кого саме із заступників йдеться невідомо.

Читайте також: На якому етапі ремонт моста через Західний Буг на Львівщині 

Додамо, що як повідомив Tvoemisto.tv заступник керівника департаменту дорожнього господарства Львівської ОВА Микоал Одиноцький, керівники обласних адміністрацій зобов'язані погоджувати лише ті проєкти, вартість яких перевищує 120 млн грн. І йдеться не лише про проєкти у обласних центрах, а і у всій області. 

Нагадаємо, що ремонт вулиці Шевченка розпочали у липні 2020 року. Проте від початку воєнного стану в Україні усі підрядні організації призупинили виконання будівельних робіт, реконструкцій, капремонтів, які мали продовжитися, розпочатися чи завершитися на різних вулицях Львова. На початку травня минулого року підрядник вирішив відновити ремонт вул. Шевченка. На той час там зроблено було вже 80% із запланованого у третьому етапі реконструкції вул. Шевченка – на ділянці від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної.

Вартість робіт становить 186,6 млн грн. Їх проводило ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».​ Попередні два етапи реконструкції цієї вулиці завершили, роботи на ділянці від вул. Хорватської до вул. Ярослава Мудрого виконали за 58,8 млн грн, а першу частину реконструкції вулиці Шевченка, квазікільце на Залізничній та Левандівській, відкрили 13 серпня 2020 року. Цю ділянку відремонтували за майже 90 млн гривень. 

Вже 31 травня, у Львові після ремонту відкрили для проїзду транспорту вулицю Шевченка. Ремонтні роботи тривали поетапно 3 роки. Як зазначив під час стріму Tvoemisto.tv мер Львова Андрій Садовий, вартість реконструкції вулиці становить близько 300 млн грн, однак кінцева вартість буде відома після того, як все приймуть в експлуатацію.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!