Керівника благодійного фонду на Львівщині викрили на продажі автомобілів, призначених для ЗСУ

3711 0
Автомобілі псевдоволонтер продавав стороннім особам для власного збагачення.
фото пресслужби львівської обласної прокуратури

фото пресслужби львівської обласної прокуратури

На Львівщині викрили керівника благодійного фонду, який продавав автомобілі, призначені на потреби Збройних Сил України. Йому повідомили про підозру ро за ч.. 3 ст. 201-2 КК України та вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

«За процесуального керівництва Червоноградської окружної прокуратури затримано та повідомлено про підозру мешканцю Львівщини за фактом продажу автомобілів, які були ввезені в Україну як гуманітарна допомога. Його затримали в порядку ст. 208 КПК України безпосередньо під час продажу трьох автівок на загальну суму понад півмільйона грн», – повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Читайте також: Львівські поліцейські затримали чоловіка, що допомагав ухилянту перетнути кордон нібито на навчання

За даними слідства, керівник одного з благодійних фондів на Львівщині налагодив механізм збуту легкових автомобілів, ввезених на територію України під виглядом гуманітарної допомоги. Автомобілі оформляли на адресу благодійного фонду, який очолював затриманий, для потреб військовослужбовців ЗСУ. Однак, фактично, їх продавали стороннім для власного збагачення.

Наразі встановлюють причетність інших осіб до вчинення даного злочину.

Читайте також: Суд арештував майно однієї з найбільших турфірм через зв'язок з російським олігархом

Нагадаємо, що двох мешканців Львівщини – президента інвестиційної компанії, львівського підприємця Романа Матиса та головного редактора інформаційного видання Євгена Шпитка – підозрюють в організації незаконної реалізації військового спорядження, отриманого як гуманітарна допомога за кошти українських благодійників. Окрім того, чоловіків підозрюють у привласненні добровільних пожертв громадян, які виводилися з рахунків через банківські термінали та відділення.

Їх затримали під час продажу партії бронежилетів та військових касок для потреб ЗСУ на загальну суму 535 тис. грн. За результатами обшуків у фігурантів виявили та вилучили бронежилети, військові каски, грошові кошти та інші докази. Також під час обшуків виявили склад з великою кількістю військової амуніції на мільйони гривень. У СБУ повідомляли, що після перевірки якості товарів їх передадуть нашим захисникам.

Галицький районний суд Львова обрав двом фігурантам у справі розкрадання гуманітарної допомоги запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави загалом у розмірі 4 млн грн. 11 травня на волю вийшов Роман Матис, а 13 травня – Євген Шпитко. Tvoemisto.tv з’ясувало, що відбувається у резонансній справі Матиса і Шпитка та що про це кажуть волонтери, юристи та імовірні причетні структури.

Фото прокуратури Львівської області


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!