Військовослужбовців у Львові запрошують на безкоштовні заняття спорту

680 0
Спорт допомагає людині не закриватися у собі і впоратися з негативними емоціями.
фото умовне

фото умовне

У Львові в рамках Комплексної програми розвитку спорту військових, ветеранів війни та адаптивного спорту, з березня розпочалися безкоштовні заняття спорту для учасників бойових дій. Заняття відбуваються з єдиноборств кікбоксингу, тхеквондо, паратхеквондо, боксу та адаптивної фізичної підготовки. У коментарі Tvoemisto.tv майстер спорту України з легкої атлетики та очільниця відділу спорту військових Орися Дем’янюк розповіла, чому військовим варто відвідати ці заняття.

За її словами, якщо буде багато охочих, то кількість груп та видів спорту збільшать. У майбутньому планують розвивати такі види спортивних занять для військових як плавання, стрільба з лука, біг, ігрові види спорту.

Читайте також: У Львові ветерани можуть отримати кошти на розвиток власної справи

«Одним з напрямів спортивних занять є адаптивна фізична підготовка. Це базові тренування, які задіюють різні групи мʼязів. Проте, ми назвали цей напрямок так, для того щоб адаптувати вправи для військовослужбовців, які мають пошкодження опорно-рухового апарату, ампутації та інші травми», – прокоментувала Олеся Дем’янюк.

Вона додала, що, на даний момент, на заняття зареєструвалися лише 16 військовослужбовців, проте запис відкритий і буде відкритий постійно. 

«Ми хочемо, щоб люди, які повертаються з зони бойових дій, вели активне соціальне життя. Ми пропагуємо і віримо в ідею, що спорт є найкращим засобом як соціальної адаптації, так і психологічної та фізичної реабілітації. Він допомагає людині не закриватися в собі, має неймовірний позитивний ефект на гормональну систему та допомагає впоратись з негативними емоціями, розвивати та підтримувати необхідні фізичні якості. Це заняття для «душі і тіла», – пояснила очільниця відділу.

Читайте також: У Львові військові зможуть безкоштовно займатись у фітнес-клубах. Як це зробити

Відтак військовослужбовців учасників бойових дій запрошують реєструватися, доєднуватися до тих занять, які їм найбільше до вподоби. Реєстрація відбувається за посиланням

Графік тренувань:

Бокс – Академії боксу Андрія Котельника:

  • Адреса: м. Львів вул. Щирецька, 36

  • Вівторок та четвер з 12:00 до 13:30

Кікбоксинг, тхеквондо, паратхеквондо:

  • СК «Пилипяк спорт» (вул. Любінська, 160)

  • Вівторок та четвер з 20:00 до 21:30

Адаптивна фізична підготовка: 

  • СК «Олімп» – м. Львів вулиця Щирецька, 36 (Південний)

  • Вівторок, четвер, субота з 14:00 до 16:00

Читайте також: Допомога для дітей захисників у Львові. Перелік

Нагадаємо, для військовослужбовців у Львові є також інші послуги, які доступні для них безкоштовно. Детальніше – за посиланням. Зокрема, є пільги, психологічні та юридичні консультації, адаптація до цивільного життя – через екскурсії, мистецтво та інші активності, підтримка ветеранського бізнесу та різні соціальні програми допомоги. Про це читайте тут

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!