Допомога для дітей захисників у Львові. Перелік

1030 0
Tvoemisto.tv зібрало у добірку допомогу, яку надають дітям військовослужбовців у Львові.
фото умовне

фото умовне

Виплати

  • Неповнолітнім дітям, батьки яких загинули на війні, виплачують 50 тисяч гривень. Йдеться про щорічну одноразову допомогу кожній дитині на навчання та оздоровлення. Дія цієї програми поширюється на дітей загиблих захисників і захисниць України, а також дітей військових з інвалідністю 1-ї групи. Допомога надається дітям від народження до досягнення 18 років. Детальніше про це читайте тут

  • Рідні загиблих захисників і захисниць України, бійці-добровольці та сім’ї Героїв Небесної Сотні взамін пільг отримують адресну грошову допомогу для часткової компенсації витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

  • До дня святого Миколая у Львові дітям учасників бойових дій, які померли не під час виконання бойових завдань, місто також виплачує матеріальну допомогу. Деталі тут

  • Сім'я кожного військовослужбовця в Україні, який загинув на війні, може отримати від держави одноразову компенсацію в розмірі 15 мільйонів гривень або грошову допомогу у зв'язку із загибеллю військового в розмірі 750-кратного прожиткового мінімуму.

Харчування в школах

Діти учасників бойових дій, осіб, які брали/беруть участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією росії проти України, осіб з інвалідністю внаслідок війни та постраждалих учасників Революції Гідності та Героїв «Небесної Сотні» можуть харчуватися у закладах освіти Львівської громади безоплатно. 

Навчання в мистецьких школах

Діти, батьки яких або є учасниками АТО та ООС, або учасниками бойових дій, діти загиблих військовослужбовців, або тих, хто є постраждалими учасниками Революції Гідності та Героями Небесної Сотні, або діти двох батьків з інвалідністю мають можливість безкоштовно навчатися у мистецьких школах. Їм оплачують навчання з міського бюджету. 

Простори для дітей

  • У Львові відкрився безкоштовний денний центр для дітей військовослужбовців та волонтерів, який організувала міжнародна організація YMCA Lviv. Він призначений для того, щоб залишити дітей на декілька годин та відлучитися по справах. У центрі про них подбають аніматори.

  • При Гарнізонному храмі Святих Апостолів Петра і Павла відкрили для дітей військовослужбовців та сімей загиблих «Простір Сміливих». Тут впродовж тижня діти залучені до різноманітних активностей, ігор, обговорень, дискусій, мистецтва. Також охочі можуть переглянути фільми, взяти участь у тематичних майстеркласах та заняттях з вивчення англійської мови.

  • На вулиці Польовій 29Б відкрили сучасний Центр розвитку дітей та молоді. Тут близько 300 дітей від 4 до 18 років зможуть безкоштовно отримувати якісні знання та розвивати свій творчий та інтелектуальний потенціалЦентр розвитку дітей та молоді у своїй діяльності має на меті підтримати дітей та підлітків, які зараз знаходяться у важких сімейних обставинах, або вимушено покинули свою домівку і не мають належних умов для якісного навчання, підготовки до школи чи вищих навчальних закладів. 

Інше

Додамо, що дітей захисників (які мешкають у Львівській громаді) у заклади дошкільної освіти зараховують на пільговій основі. Крім того, управління освіти запрошує дітей захисників та захисниць на безкоштовний відпочинок у дитячих таборах, які їм підпорядковані.

До слова, щорічно у Львові дітям, які втратили батьків у результаті ракетних атакнадають адресну допомогу у розмірі 30 тисяч гривень. Програма охоплює дітей, батьки яких загинули внаслідок ракетних ударів, та які проживають (перебувають) на території Львівської міської територіальної громади.

Читайте також: Безкоштовні послуги для військових у Львові. Перелік

Нагадаємо, детальніше про те, яка допомога є для військовослужбовців у Львові читайте за посиланням

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!