Кількість блокпостів на Львівщині планують зменшити у понад 5 разів

7035 0
Кількість блокпостів зменшать до 100, ще якусь кількість із них перетворять у спостережні.
Фото: Національна гвардія України

Фото: Національна гвардія України

Від початку російської агресії в Львівській області встановили 544 блокпости. Більшість із них – збудовані самовільно і радше перешкоджають руху екстрених служб та гуманітарних вантажів, ніж допомагають у чомусь. Про це повідомляє голова Львівської ОВА Максим Козицький.

«Наша область є далеко в тилу, тому ми маємо якісно та швидко доставляти необхідні харчі, ліки, речі першої необхідності та амуніцію українцям та воїнам у регіонах, де триває активна боротьба з загарбником. А також нам потрібно повністю відновити логістику для доставки продуктів у крамниці та інші транспортні потреби підприємців і звичайних людей», – каже він.

Читайте також: Мешканців Львівщини закликають не встановлювати стихійні блокпости

Так, кількість блокпостів зменшать до 100, ще якусь кількість із них перетворять у спостережні.

Додамо, що систему блокпостів у Львові та області розробили фахівці Академії сухопутних військ та військові експерти. Чергують на них спільно Національна поліція, СБУ, тероборона та Нацгвардія. Ці люди за законом можуть перевіряти документи та авто, на відміну від різних добровольчих формувань громад, які такого дозволу наразі не мають.

Нагадаємо, у Львівські області є ще близько 18-20 тисяч вільних місць, куди можна заселити внутрішньо переміщених осіб. За словам голови Львівської ОВА Максима Козицького, надалі працюватимуть також і над тим, щоби ця кількість зростала за потреби.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!