Кількість хворих на ГРВІ на Львівщині збільшилась на 10,5% за минулий тиждень

778 0
Підвищений рівень захворюваності спостерігають у Львівському та Стрийському районах.
Фото умовне/Держпродспоживслужба

Фото умовне/Держпродспоживслужба

Кількість хворих на ГРВІ у Львівській області зросла на 10,5% за минулий. Найбільший показник фіксують у Львівському та Стрийському районах. Про це повідомила директорка Львівського обласного центру профілактики хвороб Наталія Іванченко-Тімко. 

Так за другий тиждень цього року зареєстрували 13 тис. 79 випадків ГРВІ, в той час як за 1 тиждень зафіксували 11 тис. 705 випадків. Серед усіх хворих питома вага дітей до 17 років склала 41,7% – 5 тис. 453 особи

Окрім цього, саме на Covid-19 минулого тижня захворіло 295 осіб (позаминулий тиждень – 258 осіб). Летальних випадків від коронавірусу на Львівщині не фіксували. 

Також Наталія Іванченко-Тімко додала, що носіння медичної маски є одним з правил базової протиепідемічної, а також профілактичної норм.

Читайте також: Від грипу на Львівщині померла дитина

Коли варто вдягати маску:

  • якщо ви відчуваєте ознаки застуди, кашляєте або чхаєте та не можете залишатися вдома;

  • коли ви маєте симптоми застуди або ж підозру на інфекцію, яка передається повітряно-крапельним шляхом. Маска допоможе обмежити потенційне розповсюдження респіраторних виділень;

  • ви доглядаєте за хворим на ГРВІ, COVID-19 чи грип;

  • якщо ви здорові, але перебуваєте у місцях великого скупчення;

  • лікарям й медичним працівникам під час огляду пацієнтів, які мають респіраторні симптоми, а також під час процедур і маніпуляцій, які вимагають стерильності, щоб захистити пацієнта від можливих інфекцій.

Нагадаємо, у 48-річного чоловіка родом з Хмельниччини грип спровокував важкі ускладнення – ураження головного мозку і двобічну пневмонію. Наразі він перебуває в реанімації Львівської обласної інфекційної лікарні.

Володимир Федорович

____________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!