Кількість смертей від Covid-19 знизилася на 90%, – ВООЗ

928 0
Минулого тижня ВООЗ зафіксували 9,4 тис. смертей, пов’язаних з коронавірусом.
Фото умовне

Фото умовне

Кількість смертей від Covid-19 у всьому світі знизилася на 90% з початку року. Минулого тижня ВООЗ зафіксували 9,4 тис. смертей, пов’язаних із коронавірусом. Для порівняння, у лютому цього року щотижнева смертність перевищувала 75 тис. 

Джерело: директор ВООЗ Тедрос Гебреєсус для The Associated Press

«Ми пройшли довгий шлях, і це, безумовно, привід для оптимізму. Але ми продовжуємо закликати всі уряди, громади та окремих людей залишатися пильними. Майже 10 000 смертей на тиждень – це на 10 000 забагато для хвороби, яку можна запобігти та лікувати», – сказав Гебреєсус. 

Читайте також: Де у Львові можна вакцинуватись від коронавірусу. Перелік локацій

Він також додав, що показники тестування та секвенування залишаються низькими в усьому світі, а розрив у вакцинації між багатими та бідними країнами все ще великий. За даними ООН, минулого тижня кількість нових зареєстрованих випадків Covid-19 у всьому світі склала понад 2,1 млн (це на 15% менше, ніж попереднього тижня).

Зазначимо, що на Львівщині за минулий тиждень у 273 осіб виявили коронавірус, 5 випадків були летальними. 

Нагадаємо також, що упродовж останнього тижня на Львівщині спостерігають збільшення випадків захворювання на грип. Кількість звернень на медичну допомогу від людей з ознаками застуди зросла на 15%.

Ірина Давосир

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!