Київ

Кличко пообіцяв, що метро на Теремки відновлять до кінця літа

442 0
Остаточну вартість і терміни ремонту назвуть після завершення експертизи
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У Києві до кінця літа ділянка метрополітену між станціями «Деміївська»-«Либідська» має запрацювати у звичному режимі. Наразі фахівці докладають максимум зусиль, щоб завершити ремонт вчасно. Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації із посиланням на міського голову Віталія Кличка.

«На сьогодні вже уклали договори на виконання проєктних та першочергових відновлювальних і підготовчих робіт. Для підсилення тунелю встановили тимчасові металеві риштування довжиною 72 метри. Огородили будівельний майданчик. Демонтували торговельні павільйони з легконесучих конструкцій», — сказав Кличко.

За його словами, наразі триває улаштування розвантажувальної плити для подальшої роботи на ній бурової установки та буріння паль. Проєктна документація буде надана на експертизу до 12 лютого. Сама експертиза триватиме 3-4 тижні.

Тоді можна буде остаточно визначити вартість і уточнити терміни виконання робіт. Одразу після затвердження проєкту розпочнуться основні відновлювальні будівельні роботи, зауважив міський голова.

Нагадаємо, CEO холдингу MS Capital, до якого входить компанія Autostrada, яка проводить роботи у тунелі, Максим Шкіль, повідомив, що ремонт аварійної ділянки між станціями метро «Деміївська» та «Либідська» планують завершити восени 2024 року.

Нагадаємо, на підготовчі та проєктні роботи перед ремонтом тунелю між станціями метро «Либідська» та «Деміївська» витратять 21,2 млн грн.  Замовлення отримала  група компаній «Автострада».

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!