Київ

Кличко відхилив шосту петицію щодо скасування зупинки транспорту під час тривог

1075 0
Кличко заявив, що рішення ухвалювалося з урахуванням оцінки поточної безпекової ситуації та буде переглянуте за умови її стабілізації.
Фото: Київпастранс

Фото: Київпастранс

Мер Києва Віталій Кличко відхилив шосту петицію про скасування зупинки громадського транспорту під час повітряної тривоги.

Рішення Ради оборони міста Києва, яку очолює Кличко, ухвалювалося з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої безпекової ситуації в столиці та буде переглянуте виключно за умови її суттєвої стабілізації та надходження відповідних рекомендацій від ДСНС, йдеться у відповіді. За його словами, відповідний аналіз та оцінка здійснюються на постійній основі.

Проте, як відомо, у ДСНС заявили, що не вимагають від міст зупиняти громадський транспорт під час повітряних тривог. У ДСНС повідомляли, що служба влітку минулого року розробила примірний алгоритм дій населення за сигналами оповіщення цивільного захисту (в закладах освіти, у міському транспорті, торговельних закладах), який розміщено на офіційному вебпорталі служби. У ДСНС підкреслили, що примірний алгоритм має інформаційний характер та не містить норм права.

Додамо, як неодноразово заявляли у КМДА, поліція має зупиняти маршрутки, які продовжують рух під час повітряних тривог. Втім, у реальності це не відбувається. За даними ініціативи «Пасажири Києва» під час тривоги більшість киян вимушені пересідати у маршрутки приватних підприємців, які продовжують курсувати містом та заробляти, унаслідок цього, станом на початок квітня 2023 року комунальний транспорт втратив щонайменше 2,1 млрд грн за понад 250 годин простою.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!