Київ

Поліція в Києві має зупиняти маршрутки під час повітряних тривог — КМДА

1352 0
Київська влада не скасовує зупинку громадського транспорту під час тривог, а натомість поліція має зупиняти і приватних перевізників.
Умовне фото

Умовне фото

Під час тривоги у Києві перевізники мають висаджувати пасажирів, поліція має контролювати це. Про це заявив директор департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Роман Ткачук на брифінгу.

Він зазначив, що, за інформацією Департаменту транспорту КМДА, 80% зупинок у Києві мають поруч хоча б підземні переходи, які можна використовувати для захисту.

Ткачук розповів, що Департамент транспорту КМДА отримав вказівку про підготовку QR-кодів на зупинках, щоб з телефону можна було зчитувати інформацію про розташування найближчих захисних споруд.

За його словами, з патрульною поліцією Києва була розмова про те, що приватні перевізники не виконують рішення Ради оборони міста щодо зупинки транспорту під час повітряної тривоги, щоб дати можливість людям пройти до укриттів.

«Про це ми розмовляли з патрульною поліцією. Вони під час повітряної тривоги мають зупиняти в тому числі і приватних перевізників і вимагати від них надання захисту для населення», – сказав Ткачук.

Він зазначив, що у лютому – березні 2022 року, коли навколо Києва йшли активні бойові дії, люди йшли до сховищ.

«Коли закінчилися активні бойові дії навколо міста, то всі розслабилися, всі чомусь вирішили, що війна закінчилася, що війна на відстані 500 км нас не стосується і до нас ніяка біда прийти не може», – підкреслив Ткачук.

При цьому він додав, що захист людей в першу чергу залежить від них самих. Він підкреслив, що ніяких тренувальних повітряних тривог немає, тому жодне попередження про можливу небезпеку не можна ігнорувати.

Нагадаємо, днями міська влада відхилила дві петиції про скасування зупинки транспорту під час повітряних тривог. На обидві петиції міська влада дала однакову відповідь: нагадала алгоритм дій під час повітряної тривоги і додала, що на кожній зупинці розміщені інформаційні схеми щодо того, як дістатися до найближчого укриття.

Раніше транспортна комісія Київради не підтримала одразу дві петиції киян про скасування зупинки транспорту під час повітряних тривог, але ухвалила рішення звернутися з цього приводу до Ради оборони Києва. Раніше мер Києва Віталій Кличко відхилив петицію №11709 про скасування зупинки транспорту під час тривог.

Зараз триває збір підписів під ще однією петицією про скасування заборони руху наземного громадського транспорту (автобуси, трамваї, тролейбуси) під час повітряної тривоги. Станом на 18 квітня вона набрала вже понад 5,5 тисяч підписів. А також набирає підписи іще одна аналогічна петиція.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!