Кличко вручив Джонсону посвідчення Почесного киянина із перевернутим догори дригом прапором

1430 0
Голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко вручив експрем’єру Великої Британії Борису Джонсону посвідчення почесного громадянина Києва з перевернутим з гори до низу прапором України.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Мер Києва Віталій Кличко поспілкувався в Давосі з великим другом України Борисом Джонсоном та вручив йому нагороду від української столиці – звання Почесного громадянина міста Києва. Рішення про його присвоєння Київрада схвалила наприкінці листопада минулого року. Про це Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Борис Джонсон неодноразово відвідував українську столицю і в мирний, і в найдраматичніший час нашої боротьби проти російського агресора. Як прем’єр Великобританії Борис Джонсон робив все можливе для допомоги Україні. І продовжує підтримувати нас та переконувати в необхідній підтримці цивілізований світ», – підкреслив Віталій Кличко.

Та серед усього, на помилкове зображення державного прапора у нагороді звернув увагу депутат Київради від “ЄС” та військовий ЗСУ Олександр Погребиський, який опублікував відповідне фото посвідчення.

«Мені особисто соромно, що виконавці допустили таку помилку!», – написав він у Facebook.

Погребиський вже звернувся до Кличка з проханням замінити посвідчення для Бориса Джонсона.

У ЗМІ припускають, що найімовірніше увесь тираж посвідчень почесного киянина помилково надрукували із перевернутим прапором України. Тож і у мережі вже наголошують, що посвідчення для Бориса Джонсонюка слід замінити. 

Невідомо, чи помітив Борис Джонсон такий фейл, однак він подякував за відзнаку і висловив переконання, що українці переможуть у боротьбі за свою свободу.

Ігор Ющенко

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!