Київ

Київ скасував тендер на закупівлю 17 седанів бізнес-класу для чиновників

1049 0
Процедуру закупівлі скасували одразу після того, як рішення Київради про перерозподіл цих коштів набуло чинності.

Автотранспортне підприємство КМДА 16 червня скасувало тендер на закупівлю 17 легкових автомобілів за 20,03 млн грн. Про це свідчать дані у системі Prozorro.

Як пояснив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний, процедуру закупівлі скасували одразу після того, як рішення Київради про перерозподіл цих коштів набуло чинності.

Як ми писали раніше, 7 червня мер Києва Віталій Кличко доручив скасувати закупівлю 17 одиниць легкових автомобілів. Міський голова також доручив повернути кошти, які Київрада виділила КП «АТП КМДА» для закупівлі цих авто. У повідомленні зазначалось, що рішення про перенаправлення цих коштів на більш нагальні потреби прийме Київрада 8 червня.

Напередодні сесії - 7 червня, як зазначає депутатка Київради Ксенія Семенова, голова постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Вітренко вніс правку про перекидання 20 млн гривень на програму «Захисник Києва». Бюджетна комісія підтримала правку, за неї мали проголосувати на засіданні 8 червня. Натомість на засіданні Київради іншу правку внесла депутатка Людмила Ковалевська (фракція ЄС), завдяки якій 18 мільйонів з резервного фонду, коштом яких Київ усуває наслідки ракетних обстрілів росіян, направили у гараж КМДА – «на запчастини».

Читайте також: у КМДА розповіли, чому їм потрібні нові автомобілі

Депутатка «Голосу» у Київраді Зоя Ярош в коментарях на Facebook спробувала пояснити, куди ж насправді витратять 18,7 мільйонів.

«Кошти, які Київрада спрямувала комунальному підприємству «АТП КМДА», підуть на ремонт території підприємства на вулиці Залізничній, що дасть змогу збільшити потужності з обслуговування та ремонту автомобілів. Також частина коштів буде спрямована на власне ремонт автівок 2004-2007 років випуску, які наразі перебувають на балансі підприємства, а також на забезпечення підприємства пальним. Як зазначає комунальне підприємство, наразі склалась критична ситуація із технічним станом цілої групи автомобілів. 40% автомобілів від усього автопарку КП «АТП КМДА» потребує цілого комплексу поточних ремонтних робіт. Крім того, значного ремонту потребує приміщення на вулиці Залізничній. Там, після виконання робіт, з'явиться змога розмістити додаткові потужності для ремонтів і обслуговування автомобілей», - йдеться в повідомленні депутатки Ярош.

Остання відмічає, що парк автомобілів КП «Автотранспортне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)» налічує 109 одиниць (у тому числі 2 автобуси та 3 одиниці спеціальної техніки). У 2022 році 6 автомобілів було передано для потреб захисників на фронт. «Підприємство не лише виконує транспортне забезпечення Київської міської військової адміністрації, а й виконує ремонти та відновлення автомобілів територіального центру комплектування та соціальної підтримки Києва та автомобілів благодійних фондів, які передаються підрозділам ЗСУ», - резюмує Зоя Ярош. 

Активіст Сергій Пасюта вказує на нелогічність таких дій депутатів: «Спочатку хотіли 17 нових авто купити за 20 мільйонів, а потім вирішили, що краще відремонтувати старі за 19 мільйонів. Авто 2004 і 2007 року випуску у гаражі КМДА аж 30 штук». 

Раніше Пасюта, спираючись на опубліковані дані КМДА, станом на січень 2022 року, аналізував, на яких автомобілях пересуваються чиновники департаментів КМДА. Судячи з даних, основною маркою у гаражі КМДА є Toyota Camry – на ній пересуваються очільники департаментів, чиновники рангом нижче їздять на Toyota Corolla, також у гаражі наявні кілька Toyota Highlander. Також він визначив департаменти, яким дістались кращі автівки: Toyota Highlander користується директор Департаменту фінансів, а ще на двох Toyota Highlander, 2011 і 2012 року, директори/заступники з департаментів житлово-комунальної інфраструктури і благоустрою. 

Додамо, минулого разу КМДА оновлювало автопарк наприкінці 2021 року. Тоді було закуплено 10 нових Toyota Camry майже за 9 мільйонів гривень. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!