Книгу львівського подружжя внесли до сотні найкращих ілюстрованих видань року

1370 0
До переліку потрапила дитяча книга «Війна, що змінила Рондо», перекладена англійською.
фото: всл

фото: всл

Американський журнал Kirkus Reviews вніс книгу львівського подружжя Романи Романишин та Андрія Лесіва до списку найкращих ілюстрованих видань 2021 року. До переліку потрапила їхня дитяча книга «Війна, що змінила Рондо», перекладена англійською мовою. Список про це опублікували на сайті видання.

Як повідомляють у «Видавництві Старого Лева», ця книга про те, що війна не має серця і не розуміє жодної мови, зате торкається кожного і на всіх залишає шрами. Та якщо спільно збудувати машину світла і навчитися співати попри все, тоді навіть найтендітніші істоти зможуть вистояти й перемогти. А ще ця «Війна, що змінила Рондо» – це привід для вдумливої розмови з дітьми (або й зі собою) про те, що діється нині в країні чи й деінде у світі, у форматі чарівної історії, яка завжди залишає місце для надії та оптимізму.

Читайте також: Львівське подружжя отримало золото за найкращі ілюстрації до книги

Додамо, що книга увійшла до числа переможців конкурсу Bologna Ragazzi Award 2015. «Війна, що змінила Рондо» отримала спеціальну відзнаку журі у категорії Нові Горизонти (NewHorizons). Також вона увійшла до щорічного каталогу книжкових рекомендацій в галузі міжнародної дитячої та юнацької літератури «Білі круки – 2015» («White Ravens 2015»). У 2015 році стала переможцем премії «ЛітАкцент року» у номінації «Поезія і проза для дітей»

Нагадаємо, львівські ілюстратори Романа Романишин та Андрій Лесів Творчої майстерні «Аґрафка» минулого року отримали «золото» на головному щорічному європейському конкурсі у галузі комунікаційного дизайну European Design Awards. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!